Het land heeft economisch gezien nog altijd veel potentie. Daarnaast is het een grondstofrijk land. Een van de belangrijkste exportproducten is goud.

De prijs daarvan wordt gezien als indicatie voor de onrust in de financiële markten. Vandaar dat veel adviseurs een bepaald percentage goud ook aanraden. Het is daarom ook opvallend als een bekende bank als Credit Suisse met een tegengesteld

geluid komt.

Volgens deze bank heeft de prijs van goud voorlopig haar hoogtepunt gezien op $ 1920. Deze prijs werd betaald in september 2011, nu inmiddels alweer anderhalf jaar geleden.

Sinds deze piek is de prijs teruggevallen en noteert de laatste maanden ruwweg rond de $ 1650. Volgens Credit Suisse is de goudprijs op dit niveau zwaar overgewaardeerd. De prijs is mede opgedreven volgens de analisten bij deze bank omdat het als veilige haven gold.

Maar nu de Europese centrale bank er alles eraan doet om de rust te bewaren en de Amerikaanse economie mede door een verbetering in de huizenmarkt ook weer stabiel aan worden is geldt dit argument niet meer.

Ook een belegging in goud als middel tegen een oplopende inflatie lijkt volgens Credit Suisse niet meer nodig. Men verwacht overigens geen krach in de goudprijs maar wel een geleidelijke blijvende daling van dit edelmetaal.

Het land heeft economisch gezien nog altijd veel potentie. Daarnaast is het een grondstofrijk land. Een van de belangrijkste exportproducten is goud. De prijs daarvan wordt gezien als indicatie voor de onrust in de financiële markten. Vandaar dat veel adviseurs een bepaald percentage goud ook aanraden. Het is daarom ook opvallend als een bekende bank als Credit Suisse met een tegengesteld geluid komt. Volgens deze bank heeft de prijs van goud voorlopig haar hoogtepunt gezien op $ 1920. Deze prijs werd betaald in september 2011, nu inmiddels alweer anderhalf jaar geleden. Sinds deze piek is de prijs teruggevallen en noteert de laatste maanden ruwweg rond de $ 1650. Volgens Credit Suisse is de goudprijs op dit niveau zwaar overgewaardeerd. De prijs is mede opgedreven volgens de analisten bij deze bank omdat het als veilige haven gold. Maar nu de Europese centrale bank er alles eraan doet om de rust te bewaren en de Amerikaanse economie mede door een verbetering in de huizenmarkt ook weer stabiel aan worden is geldt dit argument niet meer. Ook een belegging in goud als middel tegen een oplopende inflatie lijkt volgens Credit Suisse niet meer nodig. Men verwacht overigens geen krach in de goudprijs maar wel een geleidelijke blijvende daling van dit edelmetaal.