Het analistenteam van Credit Suisse is van mening dat de Chinese economie een piek bereikte in het derde kwartaal van 2010. De inspanningen van de overheid om de economische groei af te remmen, hebben dus succes gehad.

Volgens Tao houdt de consumptie in China vrij goed stand, maar zijn de investeringen en de export al aan het vertragen. Op jaarbasis zal de BBP-groei nu gaan vertragen.

Als gevolg van de hogere reserveverplichtingen en de beide renteverhogingen zijn de Chinese bedrijven al voorzichtiger geworden wat nieuwe investeringen betreft en dat remt de groei af. Tao verwacht echter geen forse economische terugval, eerder een beperkte afkoeling.

Het analistenteam van Credit Suisse is van mening dat de Chinese economie een piek bereikte in het derde kwartaal van 2010. De inspanningen van de overheid om de economische groei af te remmen, hebben dus succes gehad. Volgens Tao houdt de consumptie in China vrij goed stand, maar zijn de investeringen en de export al aan het vertragen. Op jaarbasis zal de BBP-groei nu gaan vertragen. Als gevolg van de hogere reserveverplichtingen en de beide renteverhogingen zijn de Chinese bedrijven al voorzichtiger geworden wat nieuwe investeringen betreft en dat remt de groei af. Tao verwacht echter geen forse economische terugval, eerder een beperkte afkoeling.