Het stopzetten van quantative easing in de Verenigde Staten tegen de herfst betekent volgens professor Stefan Duchateau op het eerste zicht slecht nieuws voor de Amerikaanse aandelenmarken, maar ook dat zal meevallen.

In een dergelijk scenario zullen immers de toename van bedrijfsresultaten en de afname van de risicoaversie van de beleggers, de negatieve impact van hogere rentetarieven meer dan compenseren. Amerikaanse overheidsobligatie op lange termijn bieden in deze context echter weinig potentieel, behoudens voor een geleidelijke verbetering van de US $ wisselkoers.

Vandaar dat de overwogen positie in Amerikaanse aandelen behouden blijft, zonder wisselkoersindekking maar dat hij geen enkele positie in Amerikaanse lange termijnobligaties aanhoudt.

Ook Chinese (en Aziatische) waarden worden opgevoerd. Het potentieel voor rentestijgingen in deze regio blijft echter beperkt, zodat Duchateau tevens de posities in emerging bonds blijft aanhouden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het stopzetten van quantative easing in de Verenigde Staten tegen de herfst betekent volgens professor Stefan Duchateau op het eerste zicht slecht nieuws voor de Amerikaanse aandelenmarken, maar ook dat zal meevallen. In een dergelijk scenario zullen immers de toename van bedrijfsresultaten en de afname van de risicoaversie van de beleggers, de negatieve impact van hogere rentetarieven meer dan compenseren. Amerikaanse overheidsobligatie op lange termijn bieden in deze context echter weinig potentieel, behoudens voor een geleidelijke verbetering van de US $ wisselkoers. Vandaar dat de overwogen positie in Amerikaanse aandelen behouden blijft, zonder wisselkoersindekking maar dat hij geen enkele positie in Amerikaanse lange termijnobligaties aanhoudt. Ook Chinese (en Aziatische) waarden worden opgevoerd. Het potentieel voor rentestijgingen in deze regio blijft echter beperkt, zodat Duchateau tevens de posities in emerging bonds blijft aanhouden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.