Wel slaagde de bank het afgelopen kwartaal erin om de kapitaalbuffers aan te sterken en wil het meer bezuinigen. Credit Suisse gaat tot eind 2015 CHF 4,4 miljard aan kosten schrappen.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet in het vierde kwartaal met 29% tot CHF 5,8 miljard. De markt hield rekening met CHF 6,2 miljard.

Onderaan de streep bleef CHF 397 miljoen over, tegen een verlies van CHF 637 miljoen een jaar eerder. Exclusief eenmalige items kwam de winst voor belastingen uit op CHF 1,2 miljard, conform de verwachtingen.

De bank verloste zichzelf sinds het derde kwartaal van 2011 van CHF 77 miljard aan risicovolle activa en nadert daarmee het doel dat voor eind dit jaar is gesteld.

De kernkapitaalratio steeg naar 9,2% van 8,4%. Vooruitblikkend zegt Credit Suisse het jaar goed te zijn begonnen.

De winstgevendheid zal de kostenbesparingen verbeteren.

ABN Amro handhaaft de opinie houden voor Credit Suisse.

De resultaten laten een gemengd beeld zien, maar wijken niet af van die van Europese concurrenten. De outlook is positiever, mede omdat de bank 10% extra kosten gaat schrappen.

Ook de dividenduitkering (CHF 0,75 waarvan CHF 0,10 contant) is een goed signaal. Desalniettemin geeft ABN Amro de voorkeur aan het Zwitserse UBS. Beide banken moeten dezelfde problemen overwinnen, maar UBS beschikt over sterkere buffers.

Wel slaagde de bank het afgelopen kwartaal erin om de kapitaalbuffers aan te sterken en wil het meer bezuinigen. Credit Suisse gaat tot eind 2015 CHF 4,4 miljard aan kosten schrappen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet in het vierde kwartaal met 29% tot CHF 5,8 miljard. De markt hield rekening met CHF 6,2 miljard. Onderaan de streep bleef CHF 397 miljoen over, tegen een verlies van CHF 637 miljoen een jaar eerder. Exclusief eenmalige items kwam de winst voor belastingen uit op CHF 1,2 miljard, conform de verwachtingen. De bank verloste zichzelf sinds het derde kwartaal van 2011 van CHF 77 miljard aan risicovolle activa en nadert daarmee het doel dat voor eind dit jaar is gesteld. De kernkapitaalratio steeg naar 9,2% van 8,4%. Vooruitblikkend zegt Credit Suisse het jaar goed te zijn begonnen. De winstgevendheid zal de kostenbesparingen verbeteren. ABN Amro handhaaft de opinie houden voor Credit Suisse. De resultaten laten een gemengd beeld zien, maar wijken niet af van die van Europese concurrenten. De outlook is positiever, mede omdat de bank 10% extra kosten gaat schrappen. Ook de dividenduitkering (CHF 0,75 waarvan CHF 0,10 contant) is een goed signaal. Desalniettemin geeft ABN Amro de voorkeur aan het Zwitserse UBS. Beide banken moeten dezelfde problemen overwinnen, maar UBS beschikt over sterkere buffers.