Credit default swaps werden in Azië vanmorgen goedkoper, de Markit iTraxx Asia Index van credit default swaps stond in Singapore op 89, of 7 basispunten minder dan afgelopen vrijdag. Deze index dekt 50 emittenten van obligaties met een investment grade in de Asia Pacific regio.

Het was van 7 januari geleden dat de index nog zo laag stond. Een gelijkaardige Australische index daalde tot het laagste niveau sinds 12 januari, een Japanse index liet een dieptepunt sinds juni 2008 optekenen.

Ken Hanton van National Australia Bank is van mening dat het nu afwachten is of Griekenland daadwerkelijk beroep zal moeten doen op het reddingsplan. Wanneer dit niet het geval is, kan de situatie op de financiële markten verder afkoelen.

Morgen zal Griekenland bij wijze van test voor 1,20 miljard euro aan obligaties met een looptijd van zes maanden en één jaar verkopen. Worden die goed ontvangen, dan mogen nieuwe initiatieven op het vlak van emissies mogen verwacht worden.

Credit default swaps werden in Azië vanmorgen goedkoper, de Markit iTraxx Asia Index van credit default swaps stond in Singapore op 89, of 7 basispunten minder dan afgelopen vrijdag. Deze index dekt 50 emittenten van obligaties met een investment grade in de Asia Pacific regio. Het was van 7 januari geleden dat de index nog zo laag stond. Een gelijkaardige Australische index daalde tot het laagste niveau sinds 12 januari, een Japanse index liet een dieptepunt sinds juni 2008 optekenen. Ken Hanton van National Australia Bank is van mening dat het nu afwachten is of Griekenland daadwerkelijk beroep zal moeten doen op het reddingsplan. Wanneer dit niet het geval is, kan de situatie op de financiële markten verder afkoelen. Morgen zal Griekenland bij wijze van test voor 1,20 miljard euro aan obligaties met een looptijd van zes maanden en één jaar verkopen. Worden die goed ontvangen, dan mogen nieuwe initiatieven op het vlak van emissies mogen verwacht worden.