Die credit-default swaps stegen tot het hoogste niveau voor de afgelopen twee weken. Credit-default swaps op de Markit iTraxx Crossover Index, een index die 50 bedrijven met de hoogste kredietrating covert, steeg met 13 basispunten.

Die index stond gisteren op 495,25, zo maakte Markit Group Ltd bekend. Dat is het hoogste niveau sinds de Europese Unie op 23 juli de resultaten van de stress tests voor de banken bekendmaakte.

Barclays Capital verwacht dat de overheden opnieuw steunmaatregelen gaan moeten aankondigen wanneer de economische vooruitzichten blijven verslechteren.

De Markit iTraxx Europe index, bestaande uit 125 bedrijven met investment-grade ratings, steeg gisteren met 4 basispunten tot 119,75. De stijging van de prijzen voor credit-default swaps zette zich dus op bredere schaal door.

Die credit-default swaps stegen tot het hoogste niveau voor de afgelopen twee weken. Credit-default swaps op de Markit iTraxx Crossover Index, een index die 50 bedrijven met de hoogste kredietrating covert, steeg met 13 basispunten. Die index stond gisteren op 495,25, zo maakte Markit Group Ltd bekend. Dat is het hoogste niveau sinds de Europese Unie op 23 juli de resultaten van de stress tests voor de banken bekendmaakte. Barclays Capital verwacht dat de overheden opnieuw steunmaatregelen gaan moeten aankondigen wanneer de economische vooruitzichten blijven verslechteren. De Markit iTraxx Europe index, bestaande uit 125 bedrijven met investment-grade ratings, steeg gisteren met 4 basispunten tot 119,75. De stijging van de prijzen voor credit-default swaps zette zich dus op bredere schaal door.