De credit-default swaps op Spaanse banken stijgen pijlsnel en dat is een zeer verontrustend gegeven. Die op Santander, de grootste Spaanse bank, zijn inmiddels opgelopen tot 415 basispunten. Op 7 februari stonden die volgens de cijfers van CMA nog op 230 basispunten.

De beleggers maken zich vooral zorgen om de grote hoeveelheden Spaanse overheidsobligaties die de banken aanhouden. Wanneer de koersen van die obligaties onder druk blijven staan, kunnen de banken zware verliezen gaan leiden. De situatie zou op die manier alleen maar verergeren.

John Paulson gaat in het offensief

John Paulson, de bekende Amerikaanse hedge fund beheerder, gaat in het offensief. Hij koopt volgens doorgaans goed ingelichte kringen credit-default swaps op Europese overheidsobligaties. Armel Leslie, woordvoerder van Paulson, weigerde het bericht te bevestigen of te ontkennen.

Paulson is wel een man die weet wat hij doet. In 2007 werd hij miljardair door te gokken tegen de markt voor subprime kredieten in de Verenigde Staten. Paulson rekent er op dat de Europese crisis zich nog verder gaat uitdiepen, iets wat de Spaanse banken zwaar in de problemen kan brengen.

De credit-default swaps op Spaanse banken stijgen pijlsnel en dat is een zeer verontrustend gegeven. Die op Santander, de grootste Spaanse bank, zijn inmiddels opgelopen tot 415 basispunten. Op 7 februari stonden die volgens de cijfers van CMA nog op 230 basispunten. De beleggers maken zich vooral zorgen om de grote hoeveelheden Spaanse overheidsobligaties die de banken aanhouden. Wanneer de koersen van die obligaties onder druk blijven staan, kunnen de banken zware verliezen gaan leiden. De situatie zou op die manier alleen maar verergeren. John Paulson gaat in het offensief John Paulson, de bekende Amerikaanse hedge fund beheerder, gaat in het offensief. Hij koopt volgens doorgaans goed ingelichte kringen credit-default swaps op Europese overheidsobligaties. Armel Leslie, woordvoerder van Paulson, weigerde het bericht te bevestigen of te ontkennen. Paulson is wel een man die weet wat hij doet. In 2007 werd hij miljardair door te gokken tegen de markt voor subprime kredieten in de Verenigde Staten. Paulson rekent er op dat de Europese crisis zich nog verder gaat uitdiepen, iets wat de Spaanse banken zwaar in de problemen kan brengen.