Dat komt neer op 10.000 euro voor elke man, vrouw of kind in Ierland. De gigantische kostprijs voor de redding van de banken zal het deficiet op de begroting doen oplopen tot 32% van het BBP, of het hoogste percentage in Europa sinds WO II.

De gouverneur van de Ierse centrale bank Patrick Honohan is van mening date ender welke tussenkomst van de Europese Unie en het IMF moeilijk nog strenger kan zijn dan de maatregelen die het land zelf al heeft getroffen.

LCH.Clearnet Group kondigde woensdag aan dat de klanten die handelen in Ierse staatsobligaties in de toekomst meer waarborg gaan moeten betalen. Die waarborg werd opgetrokken tot 21%, waar dat normaal maar 6% is.

Dat komt neer op 10.000 euro voor elke man, vrouw of kind in Ierland. De gigantische kostprijs voor de redding van de banken zal het deficiet op de begroting doen oplopen tot 32% van het BBP, of het hoogste percentage in Europa sinds WO II. De gouverneur van de Ierse centrale bank Patrick Honohan is van mening date ender welke tussenkomst van de Europese Unie en het IMF moeilijk nog strenger kan zijn dan de maatregelen die het land zelf al heeft getroffen. LCH.Clearnet Group kondigde woensdag aan dat de klanten die handelen in Ierse staatsobligaties in de toekomst meer waarborg gaan moeten betalen. Die waarborg werd opgetrokken tot 21%, waar dat normaal maar 6% is.