De credit-default swaps bereikten gisteren een nieuw recordniveau op 496 basispunten. De credit-default swaps op Anglo Irish Bank stegen met 1,50 basispunten, wat 56% kans inhoudt dat de markt gelooft dat de bank binnen vijf jaar haar schulden niet zal kunnen terugbetalen.

Greg Venizelos, credit strategist bij BNP Paribas SA in Londen, spreekt van een belangrijke test voor de financiële markten. De kosten van de bailout van Anglo Irish Bank zijn voor Ierland simpelweg te hoog om te dragen.

De regering staat eigenlijk voor de keuze: het land opzadelen met torenhoge schulden of de obligatiehouders met halflege handen achterlaten. Ook credit-default swaps voor andere Europese landen stegen gisteren.

De credit-default swaps bereikten gisteren een nieuw recordniveau op 496 basispunten. De credit-default swaps op Anglo Irish Bank stegen met 1,50 basispunten, wat 56% kans inhoudt dat de markt gelooft dat de bank binnen vijf jaar haar schulden niet zal kunnen terugbetalen. Greg Venizelos, credit strategist bij BNP Paribas SA in Londen, spreekt van een belangrijke test voor de financiële markten. De kosten van de bailout van Anglo Irish Bank zijn voor Ierland simpelweg te hoog om te dragen. De regering staat eigenlijk voor de keuze: het land opzadelen met torenhoge schulden of de obligatiehouders met halflege handen achterlaten. Ook credit-default swaps voor andere Europese landen stegen gisteren.