Volgens CMA DataVision steeg de koers van credit-default swaps met 58,50 basispunten tot 908. Het rendement op de 10-jarige bedroeg 10,52%, of een stijging met 43 basispunten.

Achterliggend is één van de redenen voor het afstoten van Griekse staatsobligaties de vrees dat Europa bijkomende maatregelen gaat aankondigen tegen landen die de afspraken betreffende de begrotingsdeficieten aan hun laars lappen. Daar zouden ook beperkingen betreffende de verkopen van staatsobligaties kunnen bij zijn.

Peter Chatwell, in Londen strateeg voor Credit Agricole CIB, is van mening dat de financiële markten opnieuw werden geconfronteerd met een cocktail van slecht nieuws. Het marktsentiment blijft fragiel en de beleggers reageren onmiddellijk op negatieve headlines.

Volgens CMA DataVision steeg de koers van credit-default swaps met 58,50 basispunten tot 908. Het rendement op de 10-jarige bedroeg 10,52%, of een stijging met 43 basispunten. Achterliggend is één van de redenen voor het afstoten van Griekse staatsobligaties de vrees dat Europa bijkomende maatregelen gaat aankondigen tegen landen die de afspraken betreffende de begrotingsdeficieten aan hun laars lappen. Daar zouden ook beperkingen betreffende de verkopen van staatsobligaties kunnen bij zijn. Peter Chatwell, in Londen strateeg voor Credit Agricole CIB, is van mening dat de financiële markten opnieuw werden geconfronteerd met een cocktail van slecht nieuws. Het marktsentiment blijft fragiel en de beleggers reageren onmiddellijk op negatieve headlines.