De index die weergeeft wat het kost om 50 bedrijven met een junk status te verzekeren zijn op het laagste punt sinds begin 2008.

Dit geeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan dat het sentiment op de markt voor high yield obligaties nog steeds goed is, mede door het nog altijd dalende faillissementspercentage.

NIBC heeft bekend gemaakt 500 mln. Euro aan staatsgegarandeerde obligaties uit de markt te willen terugkopen. In totaal heeft NIBC ruim Eur 4 mrd en USD 3 mrd geleend en heeft daar in 2009 reeds 40 mln. van afgelost.

In totaal staat er volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog voor Eur 39 mrd aan staatsgegarandeerde obligaties uit, onder andere van Leaseplan, SNS en ING.

De index die weergeeft wat het kost om 50 bedrijven met een junk status te verzekeren zijn op het laagste punt sinds begin 2008. Dit geeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan dat het sentiment op de markt voor high yield obligaties nog steeds goed is, mede door het nog altijd dalende faillissementspercentage. NIBC heeft bekend gemaakt 500 mln. Euro aan staatsgegarandeerde obligaties uit de markt te willen terugkopen. In totaal heeft NIBC ruim Eur 4 mrd en USD 3 mrd geleend en heeft daar in 2009 reeds 40 mln. van afgelost. In totaal staat er volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog voor Eur 39 mrd aan staatsgegarandeerde obligaties uit, onder andere van Leaseplan, SNS en ING.