Aanleiding was de uitslag van de herfinanciering van de banken bij de ECB. De vraag naar liquiditeiten bij de Europese Centrale Bank was kleiner dan verwacht, de banken kwamen slechts vragen voor 131,90 miljard euro. Dat betekent dat de banken minder moeite hebben om zich te financieren dan eerst was gevreesd.

De Markit iTraxx Financial Index van 25 banken en verzekeraars daalde met 6,50 basispunten tot 165,50 basispunten, dit op basis van data verstrekt door JPMorgan Chase & Co. in Londen. De daling was de grootste op dagbasis sinds 18 juni.

171 banken kwamen bij de ECB aankloppen om geld te ontlenen aan een benchmark rente van 1%.

Luca Cazzulani, senior fixed- income strateeg bij UniCredit Spa, is van mening dat het bedrag van 131,90 miljard euro als goed nieuws mocht worden onthaald. In de komende dagen kan de spanning op de financiële markten afnemen.

Aanleiding was de uitslag van de herfinanciering van de banken bij de ECB. De vraag naar liquiditeiten bij de Europese Centrale Bank was kleiner dan verwacht, de banken kwamen slechts vragen voor 131,90 miljard euro. Dat betekent dat de banken minder moeite hebben om zich te financieren dan eerst was gevreesd. De Markit iTraxx Financial Index van 25 banken en verzekeraars daalde met 6,50 basispunten tot 165,50 basispunten, dit op basis van data verstrekt door JPMorgan Chase & Co. in Londen. De daling was de grootste op dagbasis sinds 18 juni. 171 banken kwamen bij de ECB aankloppen om geld te ontlenen aan een benchmark rente van 1%. Luca Cazzulani, senior fixed- income strateeg bij UniCredit Spa, is van mening dat het bedrag van 131,90 miljard euro als goed nieuws mocht worden onthaald. In de komende dagen kan de spanning op de financiële markten afnemen.