Een nieuwe brandhaard dreigt echter te ontstaan in een veel gevaarlijker deel van de regio, namelijk in de buurstaten van Saoedi-Arabië. Naast Jemen dreigt nu ook in Bahrein de situatie uit de hand te lopen.

De credit-default swaps op Bahrein schoten vanmorgen de hoogte in, waardoor het land door obligatiebeleggers als gevaarlijker wordt ingeschat dan bijvoorbeeld Libanon.

Er is geen enkel land in de wereld waar de credit-default swaps dit jaar sneller zijn gestegen dan in Bahrein, met uitzondering van Pakistan. Gisteren stegen die swaps met 44 basispunten nadat het land beroep moest doen op Saoedische militaire hulp.

Een nieuwe brandhaard dreigt echter te ontstaan in een veel gevaarlijker deel van de regio, namelijk in de buurstaten van Saoedi-Arabië. Naast Jemen dreigt nu ook in Bahrein de situatie uit de hand te lopen. De credit-default swaps op Bahrein schoten vanmorgen de hoogte in, waardoor het land door obligatiebeleggers als gevaarlijker wordt ingeschat dan bijvoorbeeld Libanon. Er is geen enkel land in de wereld waar de credit-default swaps dit jaar sneller zijn gestegen dan in Bahrein, met uitzondering van Pakistan. Gisteren stegen die swaps met 44 basispunten nadat het land beroep moest doen op Saoedische militaire hulp.