Tim Backshall, hoofd strategie bij Credit Derivatives Research LLC, is echter van mening dat het zogenaamde probleem met de credit-default swaps zwaar overschat wordt.

De exposure van de Griekse staatsobligaties aan de credit-default swaps is namelijk veel kleiner dan algemeen wordt aangenomen. Backstall merkt op dat er voor een bedrag van 9 miljard dollar aan credit-default swaps op Griekse staatsobligaties uitstaat.

Daar staat een totaal bedrag van 267 miljard dollar aan Griekse staatsobligaties tegenover. De cijfers werden verstrekt door de Depository Trust & Clearing Corporation.

Backshall merkt op dat valuta's bijna altijd de onderliggende gezondheidstoestand van de economie van hun land weerspiegelen. De recente koersdaling bij de euro weerspiegelt in dit geval de vrees dat meerdere Europese landen hun schulden niet gaan kunnen afbetalen.

Tim Backshall, hoofd strategie bij Credit Derivatives Research LLC, is echter van mening dat het zogenaamde probleem met de credit-default swaps zwaar overschat wordt. De exposure van de Griekse staatsobligaties aan de credit-default swaps is namelijk veel kleiner dan algemeen wordt aangenomen. Backstall merkt op dat er voor een bedrag van 9 miljard dollar aan credit-default swaps op Griekse staatsobligaties uitstaat. Daar staat een totaal bedrag van 267 miljard dollar aan Griekse staatsobligaties tegenover. De cijfers werden verstrekt door de Depository Trust & Clearing Corporation. Backshall merkt op dat valuta's bijna altijd de onderliggende gezondheidstoestand van de economie van hun land weerspiegelen. De recente koersdaling bij de euro weerspiegelt in dit geval de vrees dat meerdere Europese landen hun schulden niet gaan kunnen afbetalen.