Er was sprake van een stijging met 38 basispunten tot een nieuwe piek van 970 punten, dit volgens de data die door CMA DataVision worden verstrekt. Credit-default swaps op Portugese staatsschuld stegen met 16 basispunten, Spaanse credit-default swaps met 4 basispunten.

De spread tussen Griekse en Duitse staatsobligaties bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen zeven weken. Daarmee wordt aangegeven dat de bezorgdheid over een escalatie van de begrotingscrisis weer is toegenomen.

De beleggers zochten opnieuw veiligheid in bunds, waarbij het rendement op Duitse staatsobligaties terugviel tot het laagste niveau in meer dan een week.

Peter Chatwell, interest-rate strateeg bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, merkte op dat de ECB er tot dusver niet in geslaagd is om een overtuigende uitleg te vinden.

Er was sprake van een stijging met 38 basispunten tot een nieuwe piek van 970 punten, dit volgens de data die door CMA DataVision worden verstrekt. Credit-default swaps op Portugese staatsschuld stegen met 16 basispunten, Spaanse credit-default swaps met 4 basispunten. De spread tussen Griekse en Duitse staatsobligaties bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen zeven weken. Daarmee wordt aangegeven dat de bezorgdheid over een escalatie van de begrotingscrisis weer is toegenomen. De beleggers zochten opnieuw veiligheid in bunds, waarbij het rendement op Duitse staatsobligaties terugviel tot het laagste niveau in meer dan een week. Peter Chatwell, interest-rate strateeg bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, merkte op dat de ECB er tot dusver niet in geslaagd is om een overtuigende uitleg te vinden.