Stuart Thomson, fondsbeheerder bij Ignis Asset Management in Glasgow, is van mening dat de spreads tussen staatsobligaties uit Zuid-Europa en de Duitse staatsobligaties hoofdzakelijk als gevolg van de interventies van de ECB zijn afgenomen.

Credit-default swaps om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door Portugal bereikten een piek op 10 januari als gevolg van speculatie dat Duitsland en Frankrijk het land ter hulp zouden moeten komen. De spread tussen Portugese en Duitse staatsobligaties daalde evenwel.

Hetzelfde beeld stelt Thomson bij Ierse staatsobligaties vast. De credit-default swaps voor dit land zijn bijvoorbeeld 4% duurder dan voor het aanvaarden van een reddingsplan op 1 november. De spread tussen Ierse en Duitse staatsobligaties is daarentegen met 18% gedaald.

Stuart Thomson, fondsbeheerder bij Ignis Asset Management in Glasgow, is van mening dat de spreads tussen staatsobligaties uit Zuid-Europa en de Duitse staatsobligaties hoofdzakelijk als gevolg van de interventies van de ECB zijn afgenomen. Credit-default swaps om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door Portugal bereikten een piek op 10 januari als gevolg van speculatie dat Duitsland en Frankrijk het land ter hulp zouden moeten komen. De spread tussen Portugese en Duitse staatsobligaties daalde evenwel. Hetzelfde beeld stelt Thomson bij Ierse staatsobligaties vast. De credit-default swaps voor dit land zijn bijvoorbeeld 4% duurder dan voor het aanvaarden van een reddingsplan op 1 november. De spread tussen Ierse en Duitse staatsobligaties is daarentegen met 18% gedaald.