Credit-default swaps op Ierland stegen gisteren met 1 basispunt tot 1000, wat neerkomt op 58% kans dat er binnen vijf jaar een default komt.

Bij de downgrading verklaarde Moody's dat het land een tweede reddingsplan nodig heeft. De Ierse regering was niet akkoord met de downgrading, er werd op gewezen dat tot dusver aan alle voorwaarden van het steunprogramma werd voldaan.

De Markit iTraxx SovX Western Europe Index, bestaande uit swaps op staatsobligaties uit 15 Europese perifere landen, daalde met 4 basispunten tot 280. De Griekse swaps daalden met 25 basispunten tot 2265.

Credit-default swaps op Ierland stegen gisteren met 1 basispunt tot 1000, wat neerkomt op 58% kans dat er binnen vijf jaar een default komt. Bij de downgrading verklaarde Moody's dat het land een tweede reddingsplan nodig heeft. De Ierse regering was niet akkoord met de downgrading, er werd op gewezen dat tot dusver aan alle voorwaarden van het steunprogramma werd voldaan. De Markit iTraxx SovX Western Europe Index, bestaande uit swaps op staatsobligaties uit 15 Europese perifere landen, daalde met 4 basispunten tot 280. De Griekse swaps daalden met 25 basispunten tot 2265.