De financiële markten hebben echter minder vertrouwen in de woorden van premier Papandreou. De credit default swaps geven 45% kans aan dat Griekenland over kop gaat.

Op basis van de evolutie van de koersen van de credit default swaps zal het land binnen een periode van vijf jaar niet in staat zijn om zijn schulden terug te betalen. Een 'haircut' (herschikking van de schulden) zou dan onvermijdelijk worden.

Ook de Atheense beurs straalt weinig vertrouwen uit, de Athens Stock Exchange Composite Index heeft dit jaar al 29% verloren. De Euro Stoxx 50 Index kon het verlies beperken tot 12%, de S&P 500 ging vanaf 1 januari maar 2,30% lager.

Papandreou heeft weliswaar harde besparingsmaatregelen aangekondigd, maar die gaan het land in een zware economische crisis storten. Op die manier raken de problemen niet opgelost.

De financiële markten hebben echter minder vertrouwen in de woorden van premier Papandreou. De credit default swaps geven 45% kans aan dat Griekenland over kop gaat. Op basis van de evolutie van de koersen van de credit default swaps zal het land binnen een periode van vijf jaar niet in staat zijn om zijn schulden terug te betalen. Een 'haircut' (herschikking van de schulden) zou dan onvermijdelijk worden. Ook de Atheense beurs straalt weinig vertrouwen uit, de Athens Stock Exchange Composite Index heeft dit jaar al 29% verloren. De Euro Stoxx 50 Index kon het verlies beperken tot 12%, de S&P 500 ging vanaf 1 januari maar 2,30% lager. Papandreou heeft weliswaar harde besparingsmaatregelen aangekondigd, maar die gaan het land in een zware economische crisis storten. Op die manier raken de problemen niet opgelost.