De beleggers maken zich zorgen dat Europa Ierland gaat dwingen om de obligatiehouders mee te doen betalen voor het reddingsplan.

De Markit iTraxx Financial Index van credit-default swaps op achtergestelde schulden van 25 Europese banken en verzekeraars steeg met 4 basispunten tot een piek op 272.

De cijfers zijn afkomstig van JPMorgan Chase & Co. De bezorgheid over de problemen bij de banken deed ook de credit-default swaps voor individuele landen stijgen.

Tim Brunne, strateeg bij UniCredit SpA, is van mening dat een belegging in banken steeds risicovoller wordt nu de overheden zelf met steeds grotere financiële problemen geconfronteerd worden.

De beleggers maken zich zorgen dat Europa Ierland gaat dwingen om de obligatiehouders mee te doen betalen voor het reddingsplan. De Markit iTraxx Financial Index van credit-default swaps op achtergestelde schulden van 25 Europese banken en verzekeraars steeg met 4 basispunten tot een piek op 272. De cijfers zijn afkomstig van JPMorgan Chase & Co. De bezorgheid over de problemen bij de banken deed ook de credit-default swaps voor individuele landen stijgen. Tim Brunne, strateeg bij UniCredit SpA, is van mening dat een belegging in banken steeds risicovoller wordt nu de overheden zelf met steeds grotere financiële problemen geconfronteerd worden.