Sommige beleggers maken zich in toenemende mate zorgen over de bemoeienissen van de overheid met de financiële markten. Daarnaast zou het verbod kunnen wijzen op een gebrek aan eensgezindheid binnen de landen van de eurozone.

Waarnemers twijfelen er bovendien aan of het verbod een einde zal maken aan de speculatie tegen de euro. In ieder geval heeft het vertrouwen van de beleggers een nieuwe deuk gekregen, zoals blijkt uit de evolutie van de Markit CDX North America Investment Grade Index Series.

Deze index steeg met 14 basispunten tot 120,67, wat de op één na sterkste stijging is sinds maart 2009.

Het verbod op short-selling kwam onverwacht, Brian Yelvington, hoofd fixed-income strategie bij Knight Libertas LLC, spreekt van een wanhoopsdaad waarbij de problemen niet aan de wortel aangepakt worden.

Sommige beleggers maken zich in toenemende mate zorgen over de bemoeienissen van de overheid met de financiële markten. Daarnaast zou het verbod kunnen wijzen op een gebrek aan eensgezindheid binnen de landen van de eurozone. Waarnemers twijfelen er bovendien aan of het verbod een einde zal maken aan de speculatie tegen de euro. In ieder geval heeft het vertrouwen van de beleggers een nieuwe deuk gekregen, zoals blijkt uit de evolutie van de Markit CDX North America Investment Grade Index Series. Deze index steeg met 14 basispunten tot 120,67, wat de op één na sterkste stijging is sinds maart 2009. Het verbod op short-selling kwam onverwacht, Brian Yelvington, hoofd fixed-income strategie bij Knight Libertas LLC, spreekt van een wanhoopsdaad waarbij de problemen niet aan de wortel aangepakt worden.