Die credit default swaps kunnen verder gaan stijgen naarmate de politieke crisis verder aansleept. De spread tussen Duitse en Belgische staatsobligaties is sinds september al gestegen en daar is de politieke crisis uiteraard niet vreemd aan.

Standard & Poor's handhaafde naar aanleiding van de publicatie van het laatste rapport over ons land weliswaar de AA+ rating, maar die kan worden herzien wanneer de politieke onzekerheid belet dat de uitdagingen waar ons land mee worden geconfronteerd krachtig worden aangepakt.

Standard & Poor's vreest dat België er niet in zal slagen om de overheidsschuld terug te dringen. Die is met iets minder dan 100% de op twee na hoogste in de Europese Unie, alleen Griekenland en Italië scoren nog slechter.

Die credit default swaps kunnen verder gaan stijgen naarmate de politieke crisis verder aansleept. De spread tussen Duitse en Belgische staatsobligaties is sinds september al gestegen en daar is de politieke crisis uiteraard niet vreemd aan. Standard & Poor's handhaafde naar aanleiding van de publicatie van het laatste rapport over ons land weliswaar de AA+ rating, maar die kan worden herzien wanneer de politieke onzekerheid belet dat de uitdagingen waar ons land mee worden geconfronteerd krachtig worden aangepakt. Standard & Poor's vreest dat België er niet in zal slagen om de overheidsschuld terug te dringen. Die is met iets minder dan 100% de op twee na hoogste in de Europese Unie, alleen Griekenland en Italië scoren nog slechter.