Het effect van die afschrijvingen kan op zijn beurt de economische groei weer gaan afremmen. Mike Jones, currency strateeg bij Bank of New Zealand, wijst er bovendien op dat de problemen in de banksector opnieuw op de koers van de euro kunnen gaan wegen.

Bank of Greece verklaart op zijn website dat het verlies over het lopende boekjaar kan oplopen tot 750 miljoen euro, of meer dan twee keer zo veel als in september werd vooropgesteld.

Standard & Poor's Ratings Services waarschuwde maandat dat ook de Spaanse banken nog twee moeilijke boekjaren tegemoet mogen zien. De verliezen op slechte kredieten kunnen nog fors gaan oplopen.

Het effect van die afschrijvingen kan op zijn beurt de economische groei weer gaan afremmen. Mike Jones, currency strateeg bij Bank of New Zealand, wijst er bovendien op dat de problemen in de banksector opnieuw op de koers van de euro kunnen gaan wegen. Bank of Greece verklaart op zijn website dat het verlies over het lopende boekjaar kan oplopen tot 750 miljoen euro, of meer dan twee keer zo veel als in september werd vooropgesteld. Standard & Poor's Ratings Services waarschuwde maandat dat ook de Spaanse banken nog twee moeilijke boekjaren tegemoet mogen zien. De verliezen op slechte kredieten kunnen nog fors gaan oplopen.