Het verlies was bovendien groter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een verlies van 3,69 miljard euro.

Over het eerste kwartaal van vorig jaar werd een afschrijving van 2,67 miljard euro gedaan en die woog natuurlijk op het uiteindelijke resultaat.

Chief Executive Officer Jean-Paul Chifflet merkte op dat zijn bank een grondige transformatie heeft ondergaan. Daardoor wordt het mogelijk om de financiële positie van de groep dit jaar te versterken zonder dat er een kapitaalverhoging moet worden doorgevoerd. In reactie op de cijfers noteert de koers van Credit Agricole niettemin toch iets meer dan 5% hoger.

Het verlies was bovendien groter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een verlies van 3,69 miljard euro. Over het eerste kwartaal van vorig jaar werd een afschrijving van 2,67 miljard euro gedaan en die woog natuurlijk op het uiteindelijke resultaat. Chief Executive Officer Jean-Paul Chifflet merkte op dat zijn bank een grondige transformatie heeft ondergaan. Daardoor wordt het mogelijk om de financiële positie van de groep dit jaar te versterken zonder dat er een kapitaalverhoging moet worden doorgevoerd. In reactie op de cijfers noteert de koers van Credit Agricole niettemin toch iets meer dan 5% hoger.