Ongeveer 40% van de obligaties uitgegeven door de Griekse overheid zijn in handen van Franse banken. Die zijn bovendien ook nog eens zwaar belegd in Spaanse en Portugese staatsobligaties, na de Duitse hebben de Franse banken de grootste posities in deze landen. Bovendien zijn ze ook nog eens de belangrijkste bezitters van Italiaans overheidspapier.

Crédit Agricole is eigenaar van Emporiki Bank of Greece, dat 22,70 miljard euro aan kredieten in portefeuille heeft. De Franse bank riskeert vooral verliezen wanneer de economie zou krimpen.

CA is ook nog eens aandeelhouder in het Portugese Banco Espirito Santo en in het Spaanse Bankinter. Bovendien is de exposure van deze bank aan Griekse staatsschuld het grootste van alle banken.

Société Générale is anderzijds eigenaar van 54% van Geniki Bank, maar weigerde verder elk commentaar over de Griekse staatsobligaties die in portefeuille worden gehouden.

BNP Paribas is maar beperkt blootgesteld aan het Griekse risico, zo liet deze bank weten. Hetzelfde geldt voor Natixis. Fortis is voor in totaal 7,20 miljard euro blootgesteld aan Griekse en Portugese staatsobligaties.

Ongeveer 40% van de obligaties uitgegeven door de Griekse overheid zijn in handen van Franse banken. Die zijn bovendien ook nog eens zwaar belegd in Spaanse en Portugese staatsobligaties, na de Duitse hebben de Franse banken de grootste posities in deze landen. Bovendien zijn ze ook nog eens de belangrijkste bezitters van Italiaans overheidspapier. Crédit Agricole is eigenaar van Emporiki Bank of Greece, dat 22,70 miljard euro aan kredieten in portefeuille heeft. De Franse bank riskeert vooral verliezen wanneer de economie zou krimpen. CA is ook nog eens aandeelhouder in het Portugese Banco Espirito Santo en in het Spaanse Bankinter. Bovendien is de exposure van deze bank aan Griekse staatsschuld het grootste van alle banken. Société Générale is anderzijds eigenaar van 54% van Geniki Bank, maar weigerde verder elk commentaar over de Griekse staatsobligaties die in portefeuille worden gehouden. BNP Paribas is maar beperkt blootgesteld aan het Griekse risico, zo liet deze bank weten. Hetzelfde geldt voor Natixis. Fortis is voor in totaal 7,20 miljard euro blootgesteld aan Griekse en Portugese staatsobligaties.