Wat Cyprus betreft zal er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de komende uren of dagen een soort van "oplossing" uit de bus moeten komen.

Je kan de banken niet oneindig lang dichthouden en voordat je de deuren van de banken opendoet moet er een oplossing zijn om een bankrun te vermijden.

De oplossing zal waarschijnlijk creatief zijn maar daar zullen de markten waarschijnlijk genoegen mee nemen.

Het valt op dat de daling in de aandelenmarkten en de euro op dit moment nog wel meevalt omdat iedereen zich eigenlijk wel realiseert dat niemand het zich echt kan permitteren om de zaak helemaal uit de hand te laten lopen. Maar het risico moet wel ergens ingeprijsd worden wat de zenuwachtigheid op de markten verklaart.

Wat Cyprus betreft zal er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de komende uren of dagen een soort van "oplossing" uit de bus moeten komen. Je kan de banken niet oneindig lang dichthouden en voordat je de deuren van de banken opendoet moet er een oplossing zijn om een bankrun te vermijden. De oplossing zal waarschijnlijk creatief zijn maar daar zullen de markten waarschijnlijk genoegen mee nemen. Het valt op dat de daling in de aandelenmarkten en de euro op dit moment nog wel meevalt omdat iedereen zich eigenlijk wel realiseert dat niemand het zich echt kan permitteren om de zaak helemaal uit de hand te laten lopen. Maar het risico moet wel ergens ingeprijsd worden wat de zenuwachtigheid op de markten verklaart.