Wat is er zo speciaal aan dit boek? Cody Willard beweert dat de crash bij de edelmetalen in het algemeen en van goud in het bijzonder georchestreerd is door de overheden. Die zouden veel minder goud bezitten dan ze beweren, in zoverre zelfs dat ze niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

Daarom zijn ze verplicht om zoveel mogelijk goud, zilver enzovoort op de kop te tikken en dat aan een zo goedkoop mogelijke prijs. Daarom manipuleren ze de markt en dwingen ze paniekerige beleggers om hun posities aan belachelijk lage prijzen af te bouwen. Dit effect werd nog eens versterkt door het feit dat de Indische centrale bank de import van goud aan banden heeft gelegd.

Wat is er zo speciaal aan dit boek? Cody Willard beweert dat de crash bij de edelmetalen in het algemeen en van goud in het bijzonder georchestreerd is door de overheden. Die zouden veel minder goud bezitten dan ze beweren, in zoverre zelfs dat ze niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Daarom zijn ze verplicht om zoveel mogelijk goud, zilver enzovoort op de kop te tikken en dat aan een zo goedkoop mogelijke prijs. Daarom manipuleren ze de markt en dwingen ze paniekerige beleggers om hun posities aan belachelijk lage prijzen af te bouwen. Dit effect werd nog eens versterkt door het feit dat de Indische centrale bank de import van goud aan banden heeft gelegd.