Strateeg Axel Merk, chairman en chief investment officer bij Merk Investments, is namelijk van mening dat een dollar-crash de prijzen wereldwijd de lucht kan injagen, met inflatie tot gevolg.

Merk waarschuwt dat we zullen moeten leren leven met een veel goedkopere dollar en adviseert beleggers daarom om te diversifiëren, weg uit de dollar. Vooral valuta's uit groeilanden bieden nu kansen.

Volgens Merk heeft de Amerikaanse centrale bank goede bedoelingen, maar volgt ze een volledig verkeerde politiek. Hij gaat uit van een scenario zoals in de lente van 2008, toen de olieprijs steeg tot 148 dollar per vat. Ook andere grondstoffen gaan fors duurder worden.

Strateeg Axel Merk, chairman en chief investment officer bij Merk Investments, is namelijk van mening dat een dollar-crash de prijzen wereldwijd de lucht kan injagen, met inflatie tot gevolg. Merk waarschuwt dat we zullen moeten leren leven met een veel goedkopere dollar en adviseert beleggers daarom om te diversifiëren, weg uit de dollar. Vooral valuta's uit groeilanden bieden nu kansen. Volgens Merk heeft de Amerikaanse centrale bank goede bedoelingen, maar volgt ze een volledig verkeerde politiek. Hij gaat uit van een scenario zoals in de lente van 2008, toen de olieprijs steeg tot 148 dollar per vat. Ook andere grondstoffen gaan fors duurder worden.