Eigenlijk groeide Turkije even hard als China, echter zonder al te veel hype. De beurs van Istanboel zijn de beurskoersen fors gestegen, terwijl de obligatierendementen anderzijds sterk zijn gedaald. De beursindex is sinds 2008 meer dan verdubbeld, wat waarschijnlijk genoeg zegt.

De Turkse economie is echter in sterk tempo aan het vertragen, onder andere omdat Europa in een depressie dreigt weg te zinken. In het eerste kwartaal bedroeg de groei nog 1,70%, ongeveer de helft van wat was verwacht. Een crash op de Turkse financiële markten kan de emerging markets neerhameren.

Eigenlijk groeide Turkije even hard als China, echter zonder al te veel hype. De beurs van Istanboel zijn de beurskoersen fors gestegen, terwijl de obligatierendementen anderzijds sterk zijn gedaald. De beursindex is sinds 2008 meer dan verdubbeld, wat waarschijnlijk genoeg zegt. De Turkse economie is echter in sterk tempo aan het vertragen, onder andere omdat Europa in een depressie dreigt weg te zinken. In het eerste kwartaal bedroeg de groei nog 1,70%, ongeveer de helft van wat was verwacht. Een crash op de Turkse financiële markten kan de emerging markets neerhameren.