Het karakter van de crashes verschilt echter steeds. Op het einde van de jaren 90 was er sprake van een technologiezeepbel, waardoor de aandelenkoersen opgeblazen werden. In 2007 was er een zeepbel op de vastgoedmarkt, die de vastgoedprijzen door het plafond deed vliegen.

Ditmaal gaat het om een zeepbel op de obligatiemarkt die het gevolg is van de eindeloze stroom geld die de centrale banken richting financiële markten hebben gejaagd. Wanneer de zeepbel ontploft, zal de schade echter niet beperkt blijven tot de obligatiemarkten, het zullen namelijk de enorme openstaande derivatenposities zijn die voor de besmetting zullen zorgen.

Het karakter van de crashes verschilt echter steeds. Op het einde van de jaren 90 was er sprake van een technologiezeepbel, waardoor de aandelenkoersen opgeblazen werden. In 2007 was er een zeepbel op de vastgoedmarkt, die de vastgoedprijzen door het plafond deed vliegen. Ditmaal gaat het om een zeepbel op de obligatiemarkt die het gevolg is van de eindeloze stroom geld die de centrale banken richting financiële markten hebben gejaagd. Wanneer de zeepbel ontploft, zal de schade echter niet beperkt blijven tot de obligatiemarkten, het zullen namelijk de enorme openstaande derivatenposities zijn die voor de besmetting zullen zorgen.