Vooral naar bewegingen in de koers van de euro zal uitgeken worden, sommige analisten houden rekening met een forse stijging van de koers van de munt.

Eén van de chirurgische maatregelen die volgens professor Stefan Duchateau tot dusver door de Europese Centrale Bank werd genomen, had betrekking op de reporente, als één van de belangrijkste beleidsinstrumenten van de ECB.

Deze rente werd op (quasi) nul procent gebracht, zodat banken die hun staatsobligaties in waarborg gaven bij de Centrale bank een gratis lening werd aangeboden en zij zich niet langer verplicht zagen hun Spaanse en Italiaanse obligaties te verkopen. Een moedige, terechte en vooral effectieve maatregel, zoals bleek uit de verdere evolutie.

Maar de einddoelstelling van de ECB was wel ambitieuzer dan het afstoppen van de bovenbeschreven neerwaartse spiraal. Men wenst vanzelfsprekend ook de economie naar een hoger groeipad te begeleiden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Vooral naar bewegingen in de koers van de euro zal uitgeken worden, sommige analisten houden rekening met een forse stijging van de koers van de munt. Eén van de chirurgische maatregelen die volgens professor Stefan Duchateau tot dusver door de Europese Centrale Bank werd genomen, had betrekking op de reporente, als één van de belangrijkste beleidsinstrumenten van de ECB. Deze rente werd op (quasi) nul procent gebracht, zodat banken die hun staatsobligaties in waarborg gaven bij de Centrale bank een gratis lening werd aangeboden en zij zich niet langer verplicht zagen hun Spaanse en Italiaanse obligaties te verkopen. Een moedige, terechte en vooral effectieve maatregel, zoals bleek uit de verdere evolutie. Maar de einddoelstelling van de ECB was wel ambitieuzer dan het afstoppen van de bovenbeschreven neerwaartse spiraal. Men wenst vanzelfsprekend ook de economie naar een hoger groeipad te begeleiden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.