Die hebben tot dusver niets opgeleverd, maar nu wordt het hoog tijd dat er iets op tafel komt te liggen. Vanmorgen kregen we onverwacht al een paar voorstellen te horen, maar het ziet er niet naar uit dat die gaan volstaan.

Costas Bocelli (Daily Reckoning): "Het worden drie dagen van 'do or die' voor Europa. Maandag wanneer de financiële markten openen, weten we het definitieve verdict. Zowel de markten als de ratingagentschappen hebben hun geduld verloren en willen nu eindelijk een oplossing zien. De Italiaanse en de Spaanse rente stegen tot onhoudbare niveaus, Duitsland (tot dusver de sterkhouder van de eurozone) werd met een half mislukte veiling van overheidspapier geconfronteerd en Standard & Poor's zette zowel de kredietrating voor de ganse Eurozone als die voor een aantal grote banken onder herziening. Maar nu het goede nieuws: de rente in Spanje, Italië en andere Europese landen is in de afgelopen dagen opnieuw gedaald, terwijl de centrale banken ervoor hebben gezorgd dat de banken opnieuw aan dollars raken. Het kunnen nog spannende uren worden, maar vanavond en zeker maandagmorgen zouden we toch alleszins meer moeten weten."

Die hebben tot dusver niets opgeleverd, maar nu wordt het hoog tijd dat er iets op tafel komt te liggen. Vanmorgen kregen we onverwacht al een paar voorstellen te horen, maar het ziet er niet naar uit dat die gaan volstaan. Costas Bocelli (Daily Reckoning): "Het worden drie dagen van 'do or die' voor Europa. Maandag wanneer de financiële markten openen, weten we het definitieve verdict. Zowel de markten als de ratingagentschappen hebben hun geduld verloren en willen nu eindelijk een oplossing zien. De Italiaanse en de Spaanse rente stegen tot onhoudbare niveaus, Duitsland (tot dusver de sterkhouder van de eurozone) werd met een half mislukte veiling van overheidspapier geconfronteerd en Standard & Poor's zette zowel de kredietrating voor de ganse Eurozone als die voor een aantal grote banken onder herziening. Maar nu het goede nieuws: de rente in Spanje, Italië en andere Europese landen is in de afgelopen dagen opnieuw gedaald, terwijl de centrale banken ervoor hebben gezorgd dat de banken opnieuw aan dollars raken. Het kunnen nog spannende uren worden, maar vanavond en zeker maandagmorgen zouden we toch alleszins meer moeten weten."