Wat de opkomende bedreigingen betreft bestaat wereldwijd een duidelijke consensus over de belangrijke dreiging die uitgaat van cybercrime.

Desondanks vindt bijna de helft van de respondenten (48%) dat die bedreigingen zeer weinig of vrij weinig risico's inhouden voor hun activiteiten.

In België ligt dat cijfer nog ruim de helft lager. Slechts 22% van de bevraagden meent dat cybercrime hun activiteiten kan schaden - wat verwonderlijk is gezien het aantal opzienbarende cybercrime-incidenten in België in de recente periode.

Uit de survey blijkt dat bedrijfsleiders zich wellicht onvoldoende bewust zijn van de risico's van cybercrime.

De respondenten maken zich het meest zorgen over hackers (48%) en onderschatten het risico dat samenhangt met misdaadsyndicaten en buitenlandse staten.

Wat de opkomende bedreigingen betreft bestaat wereldwijd een duidelijke consensus over de belangrijke dreiging die uitgaat van cybercrime. Desondanks vindt bijna de helft van de respondenten (48%) dat die bedreigingen zeer weinig of vrij weinig risico's inhouden voor hun activiteiten. In België ligt dat cijfer nog ruim de helft lager. Slechts 22% van de bevraagden meent dat cybercrime hun activiteiten kan schaden - wat verwonderlijk is gezien het aantal opzienbarende cybercrime-incidenten in België in de recente periode. Uit de survey blijkt dat bedrijfsleiders zich wellicht onvoldoende bewust zijn van de risico's van cybercrime. De respondenten maken zich het meest zorgen over hackers (48%) en onderschatten het risico dat samenhangt met misdaadsyndicaten en buitenlandse staten.