Daryl Guppy, trader en auteur van Trend Trading, The 36 Strategies of the Chinese for Financial Traders, is van mening dat deze omgekeerde correlatie tussen goud en dollar in oktober 2008 werd doorbroken.

Guppy bewijst zijn stelling met de charts uit het recent verleden, die onomstotelijk aantonen dat de goud en de dollar tegenwoordig vaak samen bewegen. Veel beleggers beseffen dit evenwel nog niet.

Van intermarket relationships tussen goud en dollar is geen sprake, beiden bewegen op basis van specifieke factoren die met elkaar weinig of niets te maken hebben.

Guppy gaat ook niet zo ver om te beweren dat goud en dollar ook in de toekomst hand in hand gaan blijven bewegen.

Daryl Guppy, trader en auteur van Trend Trading, The 36 Strategies of the Chinese for Financial Traders, is van mening dat deze omgekeerde correlatie tussen goud en dollar in oktober 2008 werd doorbroken. Guppy bewijst zijn stelling met de charts uit het recent verleden, die onomstotelijk aantonen dat de goud en de dollar tegenwoordig vaak samen bewegen. Veel beleggers beseffen dit evenwel nog niet. Van intermarket relationships tussen goud en dollar is geen sprake, beiden bewegen op basis van specifieke factoren die met elkaar weinig of niets te maken hebben. Guppy gaat ook niet zo ver om te beweren dat goud en dollar ook in de toekomst hand in hand gaan blijven bewegen.