Zo blijft de CAC 40 tot op heden nog steeds een heel eind onder zijn top van 2007 terwijl Rémy Cointreau zijn verlies al meer dan goedgemaakt heeft.

De laatste weken ziet Van Herck een neerwaartse correctie. Deze correctie kan nog wat verdergaan tot de steunzone rond de

80 euro.

De RSI-indicator is al ver teruggevallen maar kan de oververkochte zone van 20 - 30 punten nog bereiken in de komende weken en maanden (huidig niveau op de weekgrafiek: 38,74 punten).

Op de daggrafiek ziet Van Herck de recente koersterugval in detail. De koers veert op (waarschijnlijk onder impuls van de

positieve divergentie met de RSI-indicator) en kan de weerstand van 95 euro bereiken.

Zoals in de weekgrafiek geschreven, blijft een verdere daling richting 80 euro wel een realistische verwachting.

De koers kan aldus enkele dagen opveren in de neerwaartse correctie van februari 2013. Maar de boodschap is duidelijk: neerwaartse correcties in dit aandeel zijn instapopportuniteiten voor beleggers die in een defensieve waarde (steun van het dividend) met groeikenmerken (blootstelling aan de groeilanden) willen investeren.

Zo blijft de CAC 40 tot op heden nog steeds een heel eind onder zijn top van 2007 terwijl Rémy Cointreau zijn verlies al meer dan goedgemaakt heeft. De laatste weken ziet Van Herck een neerwaartse correctie. Deze correctie kan nog wat verdergaan tot de steunzone rond de 80 euro. De RSI-indicator is al ver teruggevallen maar kan de oververkochte zone van 20 - 30 punten nog bereiken in de komende weken en maanden (huidig niveau op de weekgrafiek: 38,74 punten). Op de daggrafiek ziet Van Herck de recente koersterugval in detail. De koers veert op (waarschijnlijk onder impuls van de positieve divergentie met de RSI-indicator) en kan de weerstand van 95 euro bereiken. Zoals in de weekgrafiek geschreven, blijft een verdere daling richting 80 euro wel een realistische verwachting. De koers kan aldus enkele dagen opveren in de neerwaartse correctie van februari 2013. Maar de boodschap is duidelijk: neerwaartse correcties in dit aandeel zijn instapopportuniteiten voor beleggers die in een defensieve waarde (steun van het dividend) met groeikenmerken (blootstelling aan de groeilanden) willen investeren.