Wallace Ng, executive director bij ABN Amro NV in Hong Kong, is van mening dat de terugval van de goudprijs tot bijna het laagste niveau voor de afgelopen drie maanden nieuwe kopers naar de markt gaat lokken.

De correctiefase voor het goud is volgens Ng bijna achter de rug. Hij verwacht een consolidatie op of rond de huidige niveaus, waarna de goudprijs weer kan gaan stijgen.

De goudprijs bereikte een piek op 1265,30 dollar op 21 juni, waarna we een correctie met 8% kregen. Inmiddels werd een dieptepunt opgetekend op 1157,03 dollar eerder deze week en dat was het laagste niveau sinds 27 april.

Eugen Weinberg, head of commodity bij Commerzbank AG, merkt op dat de vraag naar goud vanuit Azië op de huidige lage niveaus opnieuw een positieve trend vertoont. Die vraag is echter nog niet sterk genoeg om de prijs opnieuw te doen stijgen.

Wallace Ng, executive director bij ABN Amro NV in Hong Kong, is van mening dat de terugval van de goudprijs tot bijna het laagste niveau voor de afgelopen drie maanden nieuwe kopers naar de markt gaat lokken. De correctiefase voor het goud is volgens Ng bijna achter de rug. Hij verwacht een consolidatie op of rond de huidige niveaus, waarna de goudprijs weer kan gaan stijgen. De goudprijs bereikte een piek op 1265,30 dollar op 21 juni, waarna we een correctie met 8% kregen. Inmiddels werd een dieptepunt opgetekend op 1157,03 dollar eerder deze week en dat was het laagste niveau sinds 27 april. Eugen Weinberg, head of commodity bij Commerzbank AG, merkt op dat de vraag naar goud vanuit Azië op de huidige lage niveaus opnieuw een positieve trend vertoont. Die vraag is echter nog niet sterk genoeg om de prijs opnieuw te doen stijgen.