ABN Amro denkt dat het slechts om een tijdelijke correctie gaat. Beleggers zijn er inmiddels op gaan anticiperen dat de Fed haar stimuleringsprogramma's later in het jaar zal gaan afbouwen.

En de analisten van de bank zien weinig reden voor de Fed om deze verwachtingen te veel te laten doorslaan. Verbeterende economische vooruitzichten zouden risicovolle beleggingen moeten steunen en geleidelijk de obligatierente moeten opdrijven.

Eurozone: De ECB houdt vast aan de economische ramingen, maar daarmee is een verdere renteverlaging nog zeker geen gesloten boek. Er werd gesuggereerd dat de ECB bij tegenvallende cijfers mogelijk weer in actie zou komen. Het basisscenario is dat de economie zich langzaam gaat herstellen en dat de ECB aan de zijlijn blijft staan.

VS: Het arbeidsmarktrapport was neutraal. In mei kwamen er 175.000 banen bij, tegen 149.000 in april. Dit was voldoende om de vrees voor een verzwakkende arbeidsmarkt in de VS weg te nemen maar onvoldoende om de vrees voor een spoedige afbouw van de obligatieaankopen door de Fed aan te wakkeren.

Azië: Na zwakke cijfers over het tweede kwartaal hebben de analisten van ABN Amro de raming van de groei van het Chinese BBP voor 2013 verlaagd van 8% naar 7,5%. Zij gaan echter nog steeds uit van een herstel in het tweede halfjaar en handhaven onze groeiprognose voor volgend jaar op 8%.

ABN Amro denkt dat het slechts om een tijdelijke correctie gaat. Beleggers zijn er inmiddels op gaan anticiperen dat de Fed haar stimuleringsprogramma's later in het jaar zal gaan afbouwen. En de analisten van de bank zien weinig reden voor de Fed om deze verwachtingen te veel te laten doorslaan. Verbeterende economische vooruitzichten zouden risicovolle beleggingen moeten steunen en geleidelijk de obligatierente moeten opdrijven. Eurozone: De ECB houdt vast aan de economische ramingen, maar daarmee is een verdere renteverlaging nog zeker geen gesloten boek. Er werd gesuggereerd dat de ECB bij tegenvallende cijfers mogelijk weer in actie zou komen. Het basisscenario is dat de economie zich langzaam gaat herstellen en dat de ECB aan de zijlijn blijft staan. VS: Het arbeidsmarktrapport was neutraal. In mei kwamen er 175.000 banen bij, tegen 149.000 in april. Dit was voldoende om de vrees voor een verzwakkende arbeidsmarkt in de VS weg te nemen maar onvoldoende om de vrees voor een spoedige afbouw van de obligatieaankopen door de Fed aan te wakkeren. Azië: Na zwakke cijfers over het tweede kwartaal hebben de analisten van ABN Amro de raming van de groei van het Chinese BBP voor 2013 verlaagd van 8% naar 7,5%. Zij gaan echter nog steeds uit van een herstel in het tweede halfjaar en handhaven onze groeiprognose voor volgend jaar op 8%.