Ray Carbone, president van Paramount Options, gaf echter de oliemarkt als voorbeeld van hoe de situatie klem is komen te zitten. Werkelijk iedereen was long in futures, zodat er niemand meer was die nog long-posities moest innemen.

Volgens Carbone rechtvaardigen de fundamentals geen stijging van de olieprijs. Er is bij de OPEC een overcapaciteit van 6 tot 6,50 miljoen vaten ruwe olie, van een tekort aan olie is zeker geen sprake.

Carbone had dergelijke correctie verwacht en ziet ze zelfs nog verder reiken. De olieprijs was inderdaad zichzelf voorbijgeschoten en zal mogelijk een tijdlang een toontje lager moeten zingen.

Ray Carbone, president van Paramount Options, gaf echter de oliemarkt als voorbeeld van hoe de situatie klem is komen te zitten. Werkelijk iedereen was long in futures, zodat er niemand meer was die nog long-posities moest innemen. Volgens Carbone rechtvaardigen de fundamentals geen stijging van de olieprijs. Er is bij de OPEC een overcapaciteit van 6 tot 6,50 miljoen vaten ruwe olie, van een tekort aan olie is zeker geen sprake. Carbone had dergelijke correctie verwacht en ziet ze zelfs nog verder reiken. De olieprijs was inderdaad zichzelf voorbijgeschoten en zal mogelijk een tijdlang een toontje lager moeten zingen.