Een correctie op de beurzen hoeft niet voor vandaag of morgen te zijn, volgens de columnist kan het zelfs nog geruime tijd duren alvorens die er komt. Wel is Arends er van overtuigd dat de returns op de beurzen in de komende jaren niet al fameus zullen zijn.

De indicatoren schetsen een verdeeld beeld. De S&P 500's forward P/E ratio staat nu lager dan hij stond bij de start van 2006, het jaar dat de S&P 500 met 14% steeg. Een jaar later brak de crisis in volle hevigheid uit. Een positief feit is dat de dividendrendementen momenteel hoger zijn dan in januari 2000, vlak voor het imploderen van de internetzeepbel.

Een correctie op de beurzen hoeft niet voor vandaag of morgen te zijn, volgens de columnist kan het zelfs nog geruime tijd duren alvorens die er komt. Wel is Arends er van overtuigd dat de returns op de beurzen in de komende jaren niet al fameus zullen zijn. De indicatoren schetsen een verdeeld beeld. De S&P 500's forward P/E ratio staat nu lager dan hij stond bij de start van 2006, het jaar dat de S&P 500 met 14% steeg. Een jaar later brak de crisis in volle hevigheid uit. Een positief feit is dat de dividendrendementen momenteel hoger zijn dan in januari 2000, vlak voor het imploderen van de internetzeepbel.