Het hoge Chinese niveau wordt onder andere verklaard door de sterke vraag naar grondstoffen en energie. De PMI-index van oktober heeft dat idee nog versterkt. Deze indicator meet de activiteit in de industriële sector en staat op 54,7 %, wat op een verdere groeiversnelling in deze sector wijst.

Hoewel China het hoofd moet bieden aan belangrijke uitdagingen, wil het de grootste economie ter wereld worden. Dat zal niet gemakkelijk zijn.

Een gewenste en noodzakelijke vertraging van de Chinese groei zou wel eens negatieve gevolgen kunnen hebben.

In deze context kan volgens Dexia een correctie van de Chinese beurs niet worden uitgesloten, vooral omdat bepaalde sectoren speculatieve risico's inhouden. Het nieuwe vijfjarenplan zou de groei kunnen ondersteunen.

Het hoge Chinese niveau wordt onder andere verklaard door de sterke vraag naar grondstoffen en energie. De PMI-index van oktober heeft dat idee nog versterkt. Deze indicator meet de activiteit in de industriële sector en staat op 54,7 %, wat op een verdere groeiversnelling in deze sector wijst. Hoewel China het hoofd moet bieden aan belangrijke uitdagingen, wil het de grootste economie ter wereld worden. Dat zal niet gemakkelijk zijn. Een gewenste en noodzakelijke vertraging van de Chinese groei zou wel eens negatieve gevolgen kunnen hebben. In deze context kan volgens Dexia een correctie van de Chinese beurs niet worden uitgesloten, vooral omdat bepaalde sectoren speculatieve risico's inhouden. Het nieuwe vijfjarenplan zou de groei kunnen ondersteunen.