Bill Gross, stichter en hoofdeconoom van PIMC (nu een dochter van de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz), is het daar echter niet mee eens. Hij maakt zich weinig zorgen over de gebeurtenissen van gisteren, die volgens hem niet meer dan storm in een glas water waren.

De beleggers reageerden te heftig op iets wat er niet is gebeurd. Ze hadden er namelijk op gerekend dat uit de 'minutes' van de Amerikaanse centrale bank (het verslag van de laatste vergadering) zou blijken dat er een nieuwe fase van quantitative easing op komst zou zijn.

Schaakspel waarbij sommige pionnen belangrijker zijn dan andere

Gross spreekt verband met de politiek van de FED over een schaakspel waarbij sommige pionnen belangrijker zijn dan andere. De koning is natuurlijk Ben Bernanke, de koningin Janet Yellen van de San Francisco FED en New York Fed chief William Dudley als de toren. De rest van de gouverneurs zouden dan de pionnen zijn.

Uitspraken van deze FED-leden worden gewikt en gewogen, maar volgens Gross is er nooit sprake van meer dan woordspelletjes. Wat belangrijker is wat de Amerikaanse centrale bank daadwerkelijk gaat doen. Het is nog wat vroeg om daar al achter te komen. Gross denkt dat de FED in geen geval gaat toestaan dat de beurs gaat verzwakken.

Bill Gross, stichter en hoofdeconoom van PIMC (nu een dochter van de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz), is het daar echter niet mee eens. Hij maakt zich weinig zorgen over de gebeurtenissen van gisteren, die volgens hem niet meer dan storm in een glas water waren. De beleggers reageerden te heftig op iets wat er niet is gebeurd. Ze hadden er namelijk op gerekend dat uit de 'minutes' van de Amerikaanse centrale bank (het verslag van de laatste vergadering) zou blijken dat er een nieuwe fase van quantitative easing op komst zou zijn. Schaakspel waarbij sommige pionnen belangrijker zijn dan andere Gross spreekt verband met de politiek van de FED over een schaakspel waarbij sommige pionnen belangrijker zijn dan andere. De koning is natuurlijk Ben Bernanke, de koningin Janet Yellen van de San Francisco FED en New York Fed chief William Dudley als de toren. De rest van de gouverneurs zouden dan de pionnen zijn. Uitspraken van deze FED-leden worden gewikt en gewogen, maar volgens Gross is er nooit sprake van meer dan woordspelletjes. Wat belangrijker is wat de Amerikaanse centrale bank daadwerkelijk gaat doen. Het is nog wat vroeg om daar al achter te komen. Gross denkt dat de FED in geen geval gaat toestaan dat de beurs gaat verzwakken.