Wellicht waren de laatste handelsuurtjes op de Europese markten exemplarisch voor de stemming van deze zomer. Midden op de middag stonden de indexen nog op het hoogste niveau van de afgelopen twee weken. Een behoorlijke weekwinst van 2,5% lonkte voor de StoXX50.

Berichten echter over aanvallen van het Oekraïense leger op Russische eenheden zorgde ervoor dat de verkoopknop werd ingedrukt.

Berichten overigens, naar later bleek, die onverifieerbaar waren. Een tweetal journalisten had iets gezien. Maar van de weekwinst was nog maar 1% over voor Europese markten.

De beweging geeft aan dat er eerst geschoten (verkocht) wordt en dan pas wordt nagedacht. Als fundamenteel analist kan men daar weinig mee.

Een uitgebreide opinie over elk bericht dat op Twitter verschijnt is ondoenlijk. Het blijft dan ook van belang om weer een cliché te gebruiken "het oog op de bal te houden".

Plus niet in de war te raken door de bewegingen die de speler allemaal doet. Natuurlijk kan de situatie in de Oekraïne escaleren maar buiten de media om zijn wereldleiders nog altijd met elkaar in gesprek. Er kan ook zomaar een oplossing komen.

Wellicht waren de laatste handelsuurtjes op de Europese markten exemplarisch voor de stemming van deze zomer. Midden op de middag stonden de indexen nog op het hoogste niveau van de afgelopen twee weken. Een behoorlijke weekwinst van 2,5% lonkte voor de StoXX50. Berichten echter over aanvallen van het Oekraïense leger op Russische eenheden zorgde ervoor dat de verkoopknop werd ingedrukt. Berichten overigens, naar later bleek, die onverifieerbaar waren. Een tweetal journalisten had iets gezien. Maar van de weekwinst was nog maar 1% over voor Europese markten. De beweging geeft aan dat er eerst geschoten (verkocht) wordt en dan pas wordt nagedacht. Als fundamenteel analist kan men daar weinig mee. Een uitgebreide opinie over elk bericht dat op Twitter verschijnt is ondoenlijk. Het blijft dan ook van belang om weer een cliché te gebruiken "het oog op de bal te houden". Plus niet in de war te raken door de bewegingen die de speler allemaal doet. Natuurlijk kan de situatie in de Oekraïne escaleren maar buiten de media om zijn wereldleiders nog altijd met elkaar in gesprek. Er kan ook zomaar een oplossing komen.