De zeepbel bij de grondstoffen was onder andere toe te schrijven aan speculanten en beleggers, die zich massaal op de commoditiesmarkten hadden gestort. Veel grote beleggers zoals pensioenfondsen stortten zich op de grondstoffenmarkten, in de hoop daar grote winsten te rapen.

Cruciaal daarbij was uiteraard het China-verhaal. Inmiddels is het beeld totaal gewijzigd, de grondstoffenprijzen zijn een toontje lager gaan zingen. Van inflatiegevaar is geen sprake maar, een verdere correctie in grondstoffenprijzen kan integendeel de deflatie verder aanwakkeren.

De zeepbel bij de grondstoffen was onder andere toe te schrijven aan speculanten en beleggers, die zich massaal op de commoditiesmarkten hadden gestort. Veel grote beleggers zoals pensioenfondsen stortten zich op de grondstoffenmarkten, in de hoop daar grote winsten te rapen. Cruciaal daarbij was uiteraard het China-verhaal. Inmiddels is het beeld totaal gewijzigd, de grondstoffenprijzen zijn een toontje lager gaan zingen. Van inflatiegevaar is geen sprake maar, een verdere correctie in grondstoffenprijzen kan integendeel de deflatie verder aanwakkeren.