Vanmorgen werd voor een troy ounce goud 1316,35 dollar betaald, of 0,20% minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Eerder die dag werd op 1320,70 dollar een nieuw record opgetekend.

Vorige week steeg de goudprijs op weekbasis met 1,80%. De vraag is echter of deze week nieuwe records kunnen neergezet worden. Steeds meer analisten verwachten een correctie in de goudprijs.

Park Jong Beom, een trader bij Tong Yang Futures Trading Co. in Seoel, sluit een korte correctie niet uit, maar gelooft dat de trend op lange termijn positief blijft. In de VS blijft quantitative easing het gespreksonderwerp en dat kan op de koers van de dollar blijven wegen.

Vanmorgen werd voor een troy ounce goud 1316,35 dollar betaald, of 0,20% minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Eerder die dag werd op 1320,70 dollar een nieuw record opgetekend. Vorige week steeg de goudprijs op weekbasis met 1,80%. De vraag is echter of deze week nieuwe records kunnen neergezet worden. Steeds meer analisten verwachten een correctie in de goudprijs. Park Jong Beom, een trader bij Tong Yang Futures Trading Co. in Seoel, sluit een korte correctie niet uit, maar gelooft dat de trend op lange termijn positief blijft. In de VS blijft quantitative easing het gespreksonderwerp en dat kan op de koers van de dollar blijven wegen.