Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Archer Financial Services, kwam tot een verrassende vaststelling. De recente correctie in de goudprijs ging gepaard met grote verhandelde volumes. Dat betekent dat langs de zijlijn nog heel wat bezitters van goud zaten te wachten op een geschikt moment om te verkopen.

Tussen december 2008 en juni 2011 is de goudprijs met 70% gestegen, dit naar aanleiding van het feit dat de Amerikaanse centrale bank meer dan 2000 miljard dollar in het financieel systeem pompte. De aankondiging dat de FED de rente binnen afzienbare tijd wil verhogen, kan de doodsteek geven aan de hausse bij het goud.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Archer Financial Services, kwam tot een verrassende vaststelling. De recente correctie in de goudprijs ging gepaard met grote verhandelde volumes. Dat betekent dat langs de zijlijn nog heel wat bezitters van goud zaten te wachten op een geschikt moment om te verkopen. Tussen december 2008 en juni 2011 is de goudprijs met 70% gestegen, dit naar aanleiding van het feit dat de Amerikaanse centrale bank meer dan 2000 miljard dollar in het financieel systeem pompte. De aankondiging dat de FED de rente binnen afzienbare tijd wil verhogen, kan de doodsteek geven aan de hausse bij het goud.