Staat de correctie bij de grondstoffen nog maar in een beginfase? Nick Moore, hoofd commodity strategie bij Royal Bank of Scotland Group Plc, gelooft van wel. Hij ziet de huidige correctie duren tot en met de eerste helft van vorig jaar.

De Reuters/Jefferies CRB Index, die uit 19 grondstoffen bestaat, is in de eerste helft van dit jaar met bijna 9% gedaald. Daarmee werd een deel van de rally van vorig jaar weer ongedaan gemaakt, vorig jaar steeg de index met 23%.

Moore is van mening dat de correctie met macro-economische factoren te maken heeft. Hij spreekt van een 'classic mid-cycle correction price relapse', waarbij na een prijsstijging de markten stoom moeten aflaten.

Deze fase duurt meestal 12 tot 18 maanden. We bevinden ons momenteel nog maar in de derde maand, zodat er nog een heel eind weg te gaan valt.

Staat de correctie bij de grondstoffen nog maar in een beginfase? Nick Moore, hoofd commodity strategie bij Royal Bank of Scotland Group Plc, gelooft van wel. Hij ziet de huidige correctie duren tot en met de eerste helft van vorig jaar. De Reuters/Jefferies CRB Index, die uit 19 grondstoffen bestaat, is in de eerste helft van dit jaar met bijna 9% gedaald. Daarmee werd een deel van de rally van vorig jaar weer ongedaan gemaakt, vorig jaar steeg de index met 23%. Moore is van mening dat de correctie met macro-economische factoren te maken heeft. Hij spreekt van een 'classic mid-cycle correction price relapse', waarbij na een prijsstijging de markten stoom moeten aflaten. Deze fase duurt meestal 12 tot 18 maanden. We bevinden ons momenteel nog maar in de derde maand, zodat er nog een heel eind weg te gaan valt.