Bovendien maken de financiële markten zich in toenemende mate zorgen over Griekenland, dat mogelijk niet in staat zal zijn om zijn schulden terug te betalen. Bovendien is de kans grotere geworden dat de FED in de richting van hogere rentevoeten neigt.

Gisteren daalde de goudprijs met bijna 30 dollar of 2,50%, tot nog iets meer dan 1100 dollar. Het was van 12 november geleden dat de goudfutures nog zo laag stonden.

Op de valutamarkten is de vraag naar dollars toegenomen, dit vanwege een vlucht van de beleggers naar veiligheid. Het is opvallend dat bij de minste dreiging de dollar opnieuw als vluchtheuvel wordt gebruikt, terwijl goud die functie niet langer meer kan vervullen.

Ook het uitblijven van inflatiedreiging speelt in het nadeel van het goud. Uit de Amerikaanse inflatiecijfers bleek dat in de Verenigde Staten voorlopig geen sprake is van inflatiegevaar. Anderzijds wordt Japan zelfs met deflatiegevaar geconfronteerd.

Bovendien maken de financiële markten zich in toenemende mate zorgen over Griekenland, dat mogelijk niet in staat zal zijn om zijn schulden terug te betalen. Bovendien is de kans grotere geworden dat de FED in de richting van hogere rentevoeten neigt. Gisteren daalde de goudprijs met bijna 30 dollar of 2,50%, tot nog iets meer dan 1100 dollar. Het was van 12 november geleden dat de goudfutures nog zo laag stonden. Op de valutamarkten is de vraag naar dollars toegenomen, dit vanwege een vlucht van de beleggers naar veiligheid. Het is opvallend dat bij de minste dreiging de dollar opnieuw als vluchtheuvel wordt gebruikt, terwijl goud die functie niet langer meer kan vervullen. Ook het uitblijven van inflatiedreiging speelt in het nadeel van het goud. Uit de Amerikaanse inflatiecijfers bleek dat in de Verenigde Staten voorlopig geen sprake is van inflatiegevaar. Anderzijds wordt Japan zelfs met deflatiegevaar geconfronteerd.