Peter Schiff, CEO en Chief Global Strategist bij Euro Pacific Capital, is van mening dat er een verband is met het recent afgesloten akkoord over het schuldenplafond en de shutdown. Iedereen had vermoed dat dit akkoord negatief zou zijn voor de goudprijs.

Toen puntje bij paaltje kwam, zagen de beleggers echter in dat de deal geen negatief maar een positief effect zou hebben. De Amerikaanse centrale bank zal namelijk meer schulden mogen maken en dus meer geld mogen drukken.

Dit zal onvermijdelijk de goudprijs eerder vroeg dan laat door het plafond jagen. Correctie bij het goud is vergelijkbaar met het uiteenspatten van de internetzeepbel, waarbij uiteindelijk ook kwaliteit kwam boven drijven.

Peter Schiff, CEO en Chief Global Strategist bij Euro Pacific Capital, is van mening dat er een verband is met het recent afgesloten akkoord over het schuldenplafond en de shutdown. Iedereen had vermoed dat dit akkoord negatief zou zijn voor de goudprijs. Toen puntje bij paaltje kwam, zagen de beleggers echter in dat de deal geen negatief maar een positief effect zou hebben. De Amerikaanse centrale bank zal namelijk meer schulden mogen maken en dus meer geld mogen drukken. Dit zal onvermijdelijk de goudprijs eerder vroeg dan laat door het plafond jagen. Correctie bij het goud is vergelijkbaar met het uiteenspatten van de internetzeepbel, waarbij uiteindelijk ook kwaliteit kwam boven drijven.