Brown vreest dat de vraag vanuit beleggershoek onvoldoende zal zijn om het onevenwicht op de markt op te vangen. Vraag en aanbod zijn op de goudmarkt namelijk allesbehalve in evenwicht.

De vraag naar goud had in de afgelopen weken hoofdzakelijk te maken met de zwakte van de dollarkoers. Wanneer de dollarkoers zich herstelt, kan het allemaal erg snel gaan.

De correctie bij het goud kan ongemeen hevig worden, zo vreest Brown. Naarmate de goudprijs stijgt, droogt de vraag vanuit de kant van de juwelenproductie op. Valt ook de beleggersvraag weg, dan belandt de goudprijs in een vacuum. De gevolgen daarvan laten zich raden.

Brown vreest dat de vraag vanuit beleggershoek onvoldoende zal zijn om het onevenwicht op de markt op te vangen. Vraag en aanbod zijn op de goudmarkt namelijk allesbehalve in evenwicht. De vraag naar goud had in de afgelopen weken hoofdzakelijk te maken met de zwakte van de dollarkoers. Wanneer de dollarkoers zich herstelt, kan het allemaal erg snel gaan. De correctie bij het goud kan ongemeen hevig worden, zo vreest Brown. Naarmate de goudprijs stijgt, droogt de vraag vanuit de kant van de juwelenproductie op. Valt ook de beleggersvraag weg, dan belandt de goudprijs in een vacuum. De gevolgen daarvan laten zich raden.