Bovendien horen we steeds meer kritische geluiden over goud van de professionals. De gekende critici klinken wat luider, terwijl enkele langetermijn 'stieren' voorlopig geen nieuwe doorbraak van de goudprijs meer zien.

Sentiment zinkt weg

Kortom, het sentiment voor goud zinkt weg. Maar we willen u toch waarschuwen: emotie is de slechtste raadgever op de beurs en kan heel veel geld kosten!

Dat is volgens Pantelis bij goud en andere grondstoffen niet anders. Als we een stapje terug zetten van de dagelijkse beslommeringen, dan zien we dat er aan de fundamentele basis van de stijging bij de goudprijs niets veranderd is. Meer nog, het ziet er zelfs beter uit dan enkele maanden terug, nu dat er ook openlijk getwijfeld wordt aan de (betalings)capaciteit van Japan en de VS.

De crisis graaft zich dieper in.

Weinig aan de hand op technisch vlak

Maar ook op technisch vlak is er weinig aan de hand. De huidige correctie is niets meer dan een gezonde consolidatie binnen de seculaire opwaartse trend. De goudprijs kan zelfs nog enkele maanden aanmodderen zonder dat er sprake is van enige schade.

De stier bij goud doet wat hij moet doen: zoveel mogelijk rijders van zich afgooien, om daarna de race voort te zetten. Eens de barrière van 1800 dollar per ounce met overtuiging wordt doorbroken, is goud klaar om nieuwe records te vestigen.

Bovendien horen we steeds meer kritische geluiden over goud van de professionals. De gekende critici klinken wat luider, terwijl enkele langetermijn 'stieren' voorlopig geen nieuwe doorbraak van de goudprijs meer zien.Sentiment zinkt weg Kortom, het sentiment voor goud zinkt weg. Maar we willen u toch waarschuwen: emotie is de slechtste raadgever op de beurs en kan heel veel geld kosten! Dat is volgens Pantelis bij goud en andere grondstoffen niet anders. Als we een stapje terug zetten van de dagelijkse beslommeringen, dan zien we dat er aan de fundamentele basis van de stijging bij de goudprijs niets veranderd is. Meer nog, het ziet er zelfs beter uit dan enkele maanden terug, nu dat er ook openlijk getwijfeld wordt aan de (betalings)capaciteit van Japan en de VS. De crisis graaft zich dieper in. Weinig aan de hand op technisch vlak Maar ook op technisch vlak is er weinig aan de hand. De huidige correctie is niets meer dan een gezonde consolidatie binnen de seculaire opwaartse trend. De goudprijs kan zelfs nog enkele maanden aanmodderen zonder dat er sprake is van enige schade. De stier bij goud doet wat hij moet doen: zoveel mogelijk rijders van zich afgooien, om daarna de race voort te zetten. Eens de barrière van 1800 dollar per ounce met overtuiging wordt doorbroken, is goud klaar om nieuwe records te vestigen.