Juan Carlos Artigas, bij de World Gold Council Global Head of Investment Research, maakt zich weinig zorgen over het feit dat de goudprijs vanaf de bereikte piekniveaus in september 2011 met ruim een derde in waarde is gedaald. Toegegeven, die pullback is de zwaarste in 13 jaar.

Maar dergelijke correcties zijn volgens Artigas niet ongewoon in de goudsector. Wie nog geen goud bezit of zijn positie wil versterken, kan van de huidige inzinking gebruik maken om bij te kopen. Bij het goud doet zich momenteel nog een unieke koopkans voor.

Juan Carlos Artigas, bij de World Gold Council Global Head of Investment Research, maakt zich weinig zorgen over het feit dat de goudprijs vanaf de bereikte piekniveaus in september 2011 met ruim een derde in waarde is gedaald. Toegegeven, die pullback is de zwaarste in 13 jaar. Maar dergelijke correcties zijn volgens Artigas niet ongewoon in de goudsector. Wie nog geen goud bezit of zijn positie wil versterken, kan van de huidige inzinking gebruik maken om bij te kopen. Bij het goud doet zich momenteel nog een unieke koopkans voor.